Het Sinterklaasfeest gaat mee met zijn tijd

De laatste 10 – 15 jaar is het Sinterklaasfeest uitgegroeid tot een groot, jaarlijks terugkomend, nationaal spektakel. Daar zijn wij van Sint en zijn Pieten blij mee want Sinterklaas behoort met zijn Pieten (zwart of gekleurd) tot het culturele erfgoed van Nederland. De intochten van Sinterklaas worden groot uitgemeten in de media en de nationale televisie besteed vele uren zendtijd aan de voorbereidingen en intocht van Sinterklaas. Ook de commerciële zenders blijken gevoelig voor Sinterklaas en zijn Pieten, om nog maar te zwijgen van de Sinterklaas films en Sinterklaas cd’s die elk jaar weer geproduceerd worden en op de (Sinterklaas)markt verschijnen.

Sint en zijn Pieten zijn blij met deze aandacht voor het Sinterklaasfeest en spelen graag in op de jaarlijkse recente ontwikkelingen. Zo volgen wij het Sinterklaasjournaal, luisteren wij naar de nieuwste Sinterklaas hits en stellen ons op de hoogte van de thema’s van de Sinterklaas films. Ook volgen wij de ontwikkelingen en stemmingen m.b.t. de Pietendiscussie zonder stelling te nemen in de discussie zelf. Zoals onze Sinterklaas zelf altijd zegt: zo lang mensen met elkaar in gesprek zijn, kunnen wijsheid en begrip een kans krijgen.

Het volgen van bovenstaande ontwikkelingen doen wij vanuit het oogpunt van kwaliteit omdat:

-) Sint en zijn Pieten in de Sinterklaas boekingen wil kunnen inspelen op wat de kinderen reeds hebben gezien en beleefd aan de Sinterklaas media

-) Het Sinterklaasfeest de laatste jaren van karakter verandert en wij mee willen gaan in deze verschuiving

-) Onze Sinterklaas acts zich blijvend moeten vernieuwen om ze zo voor een breed publiek toegankelijk en leuk te houden

-) Wij elk jaar nieuwe Pieten dansacts en andere Sinterklaas producten willen brengen

 

Naast een kindvriendelijke en aimabele Sinterklaas stellen wij hoge eisen aan onze Pieten. Onze dansPieten hebben gestudeerd aan de dans(Pieten)academie, zij zijn professioneel en hebben jarenlange ervaring in de dans- en evenementenbranche (moderne dansgezelschappen, musicals en (kinder)theatervoorstellingen). Ook hebben vele van onze danseressen jarenlang meegewerkt aan de CliniClowns Theatertour: Het Zintuigenrijk. Zieke en gehandicapte kinderen een glimlach bezorgen was het doel van deze reizende theaterproductie. Hiermee is ervaring opgedaan in het benaderen van en werken met deze bijzondere doelgroep.
Daarnaast geven vele van onze dansPieten cursussen en workshop op scholen, kunst- en educatieve instellingen

 

Sint en zijn Pieten gaan en staan voor kwaliteit omdat wij het Sinterklaasfeest belangrijk vinden voor jong en oud. Samen maken we er een onvergetelijk Sinterklaasfeest van! Wilt u een Sinterklaas inhuren of meer informatie? Neem dan contact op met de BoekingsPiet.

Top