Sinterklaas en zwarte Piet

Bijna alle mensen in Nederland hebben goede herinneringen aan een bezoek van Sinterklaas. Sinterklaas en Zwarte Piet behoren tot het culturele erfgoed van Nederland en sinds jaar en dag worden Sinterklaas en Zwarte Piet (en tegenwoordig ook gekleurde Piet) ingehuurd om bezoekjes af te komen leggen. Deze bezoekjes van Sinterklaas, zo hebben wij gemerkt laten een sterke herinnering achter in het geheugen van mensen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de verschijning van Sinterklaas en Piet, maar ook met de jeugdige leeftijd waarop die eerste kennismaking met Sinterklaas plaats vind.

Regelmatig komen wij van Sint en zijn Pieten in instellingen voor ouderen. Daar gaan we in gesprek met de mensen over hun herinneringen aan Sinterklaas of het Sinterklaas feest. Opvallend hierbij is dan dat veel ouderen nog levendige herinneringen hebben Sinterklaas en dat al deze herinneringen positief zijn. Sommigen herinneren zich nog dat Sinterklaas bij hen thuis kwam, anderen weten nog dat Sint en Piet elk jaar op school kwamen. Er zijn ook mensen die nog goed weten welk cadeau ze van Sinterklaas hebben gekregen of hebben een speciale herinnering met Zwarte Piet (Piet was in die tijd alleen nog zwart).

Wij van Sint en zijn Pieten zijn ons door de Sinterklaas boekingen van instellingen voor ouderen en de gesprekken die we als Sinterklaas en Piet hebben met de mensen, zeer bewust van onze rol tijdens de (huis)bezoekjes en de impact die dat heeft op de kinderen (en andere aanwezigen). Om die reden nemen wij onze Sinterklaas boekingen zeer serieus en streven er altijd naar dat:

-) het inhuren van Sinterklaas een blijvende positieve herinnering moet geven

-) Sinterklaas de kinderen in het zonnetje zet en hen complimentjes geeft

-) Sinterklaas altijd in zijn rol blijft ongeacht de leeftijd van de mensen. Ook voor volwassenen en ouderen blijft onze Sinterklaas dus altijd Sinterklaas

-) Sinterklaas een feest voor iedereen is, de Pieten vrolijk en kindvriendelijk zijn en voor de nodige jolijt zorgen

-) Zwarte Piet een vrolijke harlekijn en acrobaat is die het speelse en feestelijke karakter van het Sinterklaas feest vertolkt

Verder hechten we waarde aan onderstaande spelregels die ook elders op onze site te vinden zijn:

Spelregels
Tijdens het bezoek van Sinterklaas delen wij geen standjes uit en worden kinderen niet door Sinterklaas of Piet berispt. Ook worden kinderen niet bang gemaakt met de zak waarin ze gestopt zouden moeten worden. Voor ons past dat niet in het Sinterklaas feest. Wat voor ons wel in het Sinterklaas feest past en wat we tijdens een Sinterklaas boeking graag doen is dat we kinderen complimenteren voor de dingen die ze goed hebben gedaan. Dat kan zijn het behalen van een zwemdiploma, het samenspelen met een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje, het maken van een mooie tekening, het winnen van een wedstrijd tijdens de sport of gewoon het wisselen van een tandje.
Samen maken we er een onvergetelijk Sinterklaasfeest van! Wilt u een Sinterklaas inhuren of meer informatie? Neem dan contact op met deĀ BoekingsPiet.

Top